0

Fucking Computers

Posted by Scotsman on November 3, 2009 in Geek Stuff |

Well I finally got my new computer today, and everything has turned to hell since.  Wonderful.

I had everything backed up and prepared, so around 9pm tonight the process began of unhooking my old computer, and hooking up my new computer.  I opened it up, took out the packing stuff, had a quick glance around then hooked everything up.  That was a pain in the fucking ass as I can’t move my desk, but I finally managed to get it done.

I boot up, and I get an error that it can’t find a system disk.  I thought Windows 7 was meant to be pre-installed on it, so I was a bit concerned.  However I put in the Windows CD and booted up from that to do a fresh installation.  Well, that did not work out well at all.  Once it got to the part where I choose where to install it – I couldn’t.  The SSD wasn’t showing up, and I was unable to install it on the regular HD as its letter was X:, and Windows will only install on C:.

So I checked the BIOS and yep – not detecting the SSD.  Fuck.  I spend awhile googling, trying things and nada.  This was meant to have been tested before they sent it out too.  There’d been an issue with an Intel SSD Firmware update a few days ago which toasted a ton of SSDs.  The theory in my head was that after testing it all, they decided to give me the new firmware update but never tested afterwards and it had bricked it.

So after a couple of hours and no luck, I started thinking about what the problem could be.  It seems whenever something fucks up, I always forget the simple problems.  I look at what the bigger issues could be, rather than starting from step 1.  So after debating with myself, I start the chore of unhooking it to open it up – and sure enough, the SSD just wasn’t connected.  Yay!  So I connect it back up, and on we go…..

Or not.

The first issue was when I boot up, the monitors turn off.  Oh, wonderful.  Boot into safe mode right?  Well unfortunately another problem, which was it didn’t recognize my USB Keyboard.  Seriously.  In 2009. So fucking retarded.  So I go in the basement and dig out the PS/2 Keyboard, wipe the dust off and hook that up.  I get into safe mode, and it is set up to run the whole installation process.  Okay, no problem.  So I start that up, and it reboots itself once, then does some shit, then reboots itself again….

and I am back to the original problem with the monitors turning off.  I boot into safe mode and “setup is preparing your computer for first use” but OH WAIT Windows cannot complete installation in safe mode.

At this stage I have absolutely no clue how to fix this.  Yay for Windows 7!  It’s bad enough that I’ve been awake for pretty much the last 48 hours due to Mason being sick as all hell, now I have this wonderful stress to deal with.  Sigh.

Copyright © 2008-2017 Scotsmans Blog All rights reserved.
This site is using the Desk Mess Mirrored theme, v2.2.3, from BuyNowShop.com.